Joppiesaus razend snel zelf gemaakt en lekker....

  • Duits, Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 25-07-2021
  • Joppiesaus razend snel zelf gemaakt en lekker....

    Joppiesaus razend snel zelf gemaakt en lekker....

    Joppiesaus razend snel zelf gemaakt en lekker....

  • Joppiesaus razend snel zelf gemaakt en lekker....

    Joppiesaus razend snel zelf gemaakt en lekker....

    Joppiesaus razend snel zelf gemaakt en lekker....

  • Joppiesaus razend snel zelf gemaakt en lekker....

    Joppiesaus razend snel zelf gemaakt en lekker....

    Joppiesaus razend snel zelf gemaakt en lekker....

  • Joppiesaus razend snel zelf gemaakt en lekker....

    Joppiesaus razend snel zelf gemaakt en lekker....

    Joppiesaus razend snel zelf gemaakt en lekker....

  • Joppiesaus razend snel zelf gemaakt en lekker....

    Joppiesaus razend snel zelf gemaakt en lekker....

    Joppiesaus razend snel zelf gemaakt en lekker....

 Waar  komt Joppiesaus vandaan?
Het is eigenlijk een vrij simpel verhaal. Joppiesaus werd geserveerd in een cafetaria in Glanenbrug  en de eigenaar van een sauzenfabrikant liep er toevallig tegenaan. Het bleek te gaan om een lichtzoete saus met een beetje ui en een touch van kerrie: joppiesaus dus. In 2010 werd de saus gekozen als nieuwe chips smaak en de rest is geschiedenis.Disclaimer: het originele recept is tot op de dag van vandaag een groot geheim. Culy's recept is een heel goede benadering. Dat vindt mijn man. Hij is er dol op. Ideaal om af en toe een kleine portie te maken en beter dan zo'n grote knijpfles van 850ml aan te schaffen. Ik heb ook om te proberen de helft van alle ingrediënten gebruikt . Heel erg lekker.
  

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor 250 ml saus

200 ml mayonaise

2 theelepels kerriepoeder

1 theelepel cayennepeper

1 theelepel paprikapoeder

zout naar smaak

50 ml ketchup of curry

½ ui, gesnipperd
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kommetje en maatlepeltjes

Bereidingswijze

Voeg eerst het kerriepoeder, de cayennepeper en het paprikapoeder met zout naar smaak aan de mayonaise toe. Roer goed door en voeg dan ketchup ( of curry) en het stukje gesnipperde ui toe , goed door roeren en...... klaar.

Bron

Culy.nl eigen tekst en foto's

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten