Gevulde groenten met vis en garnalen
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Deze groenten zijn gevuld met een mix van garnalen en vis. Heerlijk als je wat lichts wilt eten tijdens de barbecue.
Ingrediënten 4 recipe.people
5 puntpaprika's• 10 kleine paprika's
• 5 rode pepers
• 5 groene pepers
Vulling:
• 1 kg pangafilet
• 500g garnalen
• 2 lente-uien
• 1 tl geraspte gember
• 1 el oestersaus
• 2 tl lichte sojasaus
• 1 tl shaoxing rijstwijn
• 1 tl sesamolie
• 1⁄4 tl suiker
• tl gemalen witte peper
• 11⁄2 el maizena
• 1 ei
Benodigdheden
blenderBereidingswijze
-Ontdooi de pangafilet en de garnalen en dep het goed droog. Knijp eventueel met je handen het vocht eruit.
-Doe de pangafilet en de garnalen apart van elkaar in de blender en blend het tot een pasta.
- Voeg de vis aan de garnalen toe en voeg vervolgens de lente-uien, gember, oes- tersaus, sojasaus, shaoxing rijstwijn, sesamolie, suiker, wit- te peper, maizena en het ei toe.
-Meng alles goed door el- kaar en maak er één grote bal van. Pak het garnalen-vismengsel met beide handen vast en gooi ter hoogte van 10 cm de bal weer terug in de kom. Herhaal dit ongeveer 50 keer. Het gooien zorgt ervoor dat het mengsel elastisch en tegelij- kertijd ook luchtig en zacht wordt.
-Snijd de paprika's, de rode en de groene pepers in de lengte. Vul de groenten met de vulling en druk het goed aan.
-Vul de groenten met de vulling en druk het goed aan.
- Leg de kant met de vis-gar- nalenvulling naar beneden. Roos- ter tot ze gaar en goudbruin zijn.
Bron
oriental shop