Wortelsoep met een Italiaans tintje

  • Italiaans, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-07-2021
  • Wortelsoep met een Italiaans tintje

    Wortelsoep met een Italiaans tintje

    Wortelsoep met een Italiaans tintje

  • Wortelsoep met een Italiaans tintje

    Wortelsoep met een Italiaans tintje

    Wortelsoep met een Italiaans tintje

  • Wortelsoep met een Italiaans tintje

    Wortelsoep met een Italiaans tintje

    Wortelsoep met een Italiaans tintje

  • Wortelsoep met een Italiaans tintje

    Wortelsoep met een Italiaans tintje

    Wortelsoep met een Italiaans tintje

  • Wortelsoep met een Italiaans tintje

    Wortelsoep met een Italiaans tintje

    Wortelsoep met een Italiaans tintje

  • Wortelsoep met een Italiaans tintje

    Wortelsoep met een Italiaans tintje

    Wortelsoep met een Italiaans tintje

  • Wortelsoep met een Italiaans tintje

    Wortelsoep met een Italiaans tintje

    Wortelsoep met een Italiaans tintje

  • Wortelsoep met een Italiaans tintje

    Wortelsoep met een Italiaans tintje

    Wortelsoep met een Italiaans tintje

Ik had nog een zak wortels liggen die nodig op en ik moest soep maken dus 1 + 1 = 2
Beetje aardappels erbij (want die heb ik altijd wel in huis) en nog wat bleekselderij die ik nog in de koelkast vond, nog wat uien en knoflook (ook altijd wel in huis) een beetje salie uit de tuin, van de struik die alleen maar groter wordt, geeft er een heerlijk Italiaans tintje aan en ziehier: een super gezonde en makkelijke wortelsoep is het resultaat.
Je kunt deze soep ook heel goed vegetarisch maken, daarvoor gebruik je dan groentebouillon. Houd je juist van vlees dan kun je er ook (zelfgemaakte) soepballetjes in doen.

TIP: Je kunt de soep ook oppimpen met een beetje verkruimelde feta of heel dungesneden Chorizo.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
- 800 gram (kruimige) aardappels
- 800 gram wortels
- 2 stengels bleekselderij
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 3 liter runder- of kippenbouillon
- 20 blaadjes salie
- olijfolie
- peper en zout
- Optioneel: geroosterde pijnboompitten
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Verwarm een scheutje olie in een grote soeppan en fruit hierin de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook glazig.
- Voeg de wortel, aardappel en bleekselderij toe en schep alles door elkaar totdat alles is bedekt met een laagje olie.
- Schenk dan de warme bouillon op de groenten en laat alles 20-30 minuten zachtjes koken.
- Haal de pan van het vuur en pureer het geheel met een staafmixer glad. Maak indien nodig op smaak met peper en zout.
- Bak de salie in een laagje hete olie en garneer hiermee de soep in het bord of kop.
- Optioneel: je kunt er ook nog wat geroosterde pijnboompitten overheen strooien.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten