1. Home
  2. Recepten
  3. Arabische keuken
  4. tahine 1

tahine 1

  • Arabisch, Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 01-08-1999

Ingrediënten


1,5 dl tahine, 3/4 el water, sap van twee citroenen, zout, zwarte peper, 2 teentjes knoflook, 1 el peterselie



Typisch Egyptische sesamsaus, hierin doop je je brood. Het is een saus, maar in het Midden-Oosten wordt het beschouwd als voorgerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Roer de tahine mete het water tot een gladde saus en voeg vervolgens de rest toe.

Serveertip

Serveer met Arabisch brood, te koop bij de Turkse en Marokkaanse winkels, en dip dit in de saus.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wendycuijpers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wendycuijpers
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top