Paella

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-07-2021
  • Paella

    Paella

    Paella

Tijdens warme zomerdagen zijn lichte gerechten ideaal. De paella van AEG bijvoorbeeld. Die is net zo lekker als die op dat ene terrasje in Spanje en je maakt hem heel gemakkelijk zelf.
 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 lente-uitjes
½ bosje bieslook
1 citroen
1 rode paprika
80 g chorizo
4 kippenbouten (aan het bot)
peper en zout
400 g verse tijgergarnalen, gepeld
400 g verse mosselen
500 g rijst (zie Geheim van de Chef)
900 ml kippenbouillon
2 snufjes saffraan
200 g groene erwten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stoomoven

Bereidingswijze

Hak de lente-uitjes en de bieslook fijn. Snij de citroen in kwartjes. Maak de rode paprika schoon, verwijder de zaadjes en snij in kleine reepjes. Snij de chorizo in plakjes van 1 cm dik, kruid de kippenbouten met zout en de garnalen met peper en zout.
Bak de chorizo, garnalen, mosselen en kippenbouten kort aan in de braadslee. Haal uit de pan en houd opzij.
Doe de rijst, kippenbouillon, saffraan en zout in een lage pot of braadslee en meng. Voeg daarna de gebakken mosselen, kip en chorizo toe.
Stoom de paella 20 min. op 96°C op niveau 2 op het 'Stomen'-programma. Haal de braadslee uit de oven en voeg de paprika, ui en erwten toe.
Leg de garnalen bovenop de paella. Stoom de paella nog 15 min. op 96°C op niveau 2 op de 'Stomen'-stand.
Bestrooi met bieslook, werk af met citroenpartjes en serveer recht uit de braadslee.

Bron

AEG

Serveertip

HET GEHEIM VAN DE CHEF: In Spanje wordt voor dit nationale recept speciale rijst gebruikt: harder en korter, vergelijkbaar met de Italiaanse risottorijst arborio, vialone en carnaroli. Als u geen paellarijst heeft, gebruik dan een van deze soorten en kook die ongeveer 15 min. langer.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten