Hartige taart met paprika en kip

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-07-2021
  • Hartige taart met paprika en kip

    Hartige taart met paprika en kip

    Hartige taart met paprika en kip

  • Hartige taart met paprika en kip

    Hartige taart met paprika en kip

    Hartige taart met paprika en kip

  • Hartige taart met paprika en kip

    Hartige taart met paprika en kip

    Hartige taart met paprika en kip

  • Hartige taart met paprika en kip

    Hartige taart met paprika en kip

    Hartige taart met paprika en kip

  • Hartige taart met paprika en kip

    Hartige taart met paprika en kip

    Hartige taart met paprika en kip

  • Hartige taart met paprika en kip

    Hartige taart met paprika en kip

    Hartige taart met paprika en kip

  • Hartige taart met paprika en kip

    Hartige taart met paprika en kip

    Hartige taart met paprika en kip

  • Hartige taart met paprika en kip

    Hartige taart met paprika en kip

    Hartige taart met paprika en kip

Weer een variant die  zo lekker was dat ik hem wil bewaren.
Ik heb o.a. peultjes gebruikt omdat ik die nog had liggen maar je kunt evengoed sugar-snaps of gewone erwtjes gebruiken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 1 rol deeg voor hartige taart (of plakjes bladerdeeg)
- 200 gram gerookte kipfilet
- 4 rode puntpaprika's
- 1 rode ui
- 150 gram peultjes (sugar-snaps of erwtjes kan ook)
- pezo
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 3-4 eieren (afhankelijk van de grootte)
- 200 gram crème fraîche
- 150 gram geraspte kaas
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Spreid het deeg uit in de vorm. Als je een rol vers deeg gebruikt kun je het bakpapier ern gewoon onder laten zitten, gebruik je plakjes deeg, vet de vorm dan van te voren in.
- Zet de bodem alvast 5-10 minuten in de oven om voor te bakken terwijl je de oven voorverwarmd op 200 graden.
- Snij de groenten en kip fijn en bak de groenten in een wok of hapjespan 5-10 minuten.
- Haal de voorgebakken bodem weer uit de oven en doe de gesmoorde groenten erop.
- Verdeel de fijngesneden kip eroverheen en daaroverheen de geraspte kaas.
- Klop de eieren met de crème fraîche en voeg peper, zout en paprikapoeder toe. Giet dit over de taart en zet de taart ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten