Smoked Eggs ...... zomermaaltijdsalade......

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 22-07-2021
  • Smoked Eggs ...... zomermaaltijdsalade......

    Smoked Eggs ...... zomermaaltijdsalade......

    Smoked Eggs ...... zomermaaltijdsalade......

  • Smoked Eggs ...... zomermaaltijdsalade......

    Smoked Eggs ...... zomermaaltijdsalade......

    Smoked Eggs ...... zomermaaltijdsalade......

  • Smoked Eggs ...... zomermaaltijdsalade......

    Smoked Eggs ...... zomermaaltijdsalade......

    Smoked Eggs ...... zomermaaltijdsalade......

  • Smoked Eggs ...... zomermaaltijdsalade......

    Smoked Eggs ...... zomermaaltijdsalade......

    Smoked Eggs ...... zomermaaltijdsalade......

Ik zag ze liggen bij de zeer, zeer goed geoutilleerde Jumbo in Oirschot. Nieuwsgierig als ik ben natuurlijk meegenomen  ( en betaald :)  ) Op internet gezocht waarvoor je deze eieren allemaal kunt gebruiken. 



door Sharon van Lokhorst Gerookt, hoe dan?
Je hebt witte eieren, bruine eieren en gerookte eieren. Gerookte eieren? Jawel, in Australië waar het idee van gerookte eieren vandaan komt, is het een enorme hit. En nu kun je deze bijzondere lekkere Smoked Eggs ook bij de Jumbo kopen. Gerookt, hoe dan? Smoked Eggs zijn eieren die koud in de schaal worden gerookt, waarbij de schaal de geur en smaak van de rook aanneemt. Doordat de tijd, temperatuur, luchtvochtigheid en het rookvolume nauwkeurig op elkaar worden afgestemd, ontstaat een rokerig aroma en een volle, maar subtiele smaak. Een Smoked Egg is een vers en dus nog rauw ei, en je kunt deze eieren gebruiken zoals je gewone eieren gebruikt.Je kunt ze koken, bakken, pocheren of verwerken in een mayonaise, hollandaise saus of quiche. Je gerecht krijgt direct een vollere smaak. Of geef een verrassend lekkere twist aan je recept, bijvoorbeeld door Smoked Eggs te gebruiken in een Pavlova.  



Naast de heerlijke, verfijnde smaakt heeft het ei ook andere voordelen. Zo is de houdbaarheid van Smoked Eggs veel langer dan een gewoon ei, zodat verspilling kan worden tegengegaan. Onderzoek in Australië heeft aangetoond dat een gerookt ei na achttien weken bij een temperatuur van 21 graden Celsius vrijwel geen bacteriën bevat, terwijl een vers ei 21 miljoen bacteriën bevat. Bovendien wordt tijdens het roken van de eieren geen water gebruikt, waardoor de milieu-impact eveneens minimaal is.
 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 zakje jonge bladsla van 100 gram met rucola
stukje courgette in luciferreepjes gesneden
6 romaatjes in kwartjes gesneden
2 bosuitjes in ringetjes het witte deel
4 gerookte eieren 8 minuten gekookt en gepeld
milde kiemgroente ( alfalfa, rode kool, broccoli)
125 gram hamblokjes

VOOR DE DRESSING

2 el witte balsamicoazijn
2 el agave siroop
gedroogde dille 3 tl
peper en zout naar smaak
1 tl fijne mosterd
1 el fritessaus
klein scheutje water
Klop alles door elkaar .
Proef voeg zo nodig nog iets naar smaak toe.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2 saladeborden, pan voor de eieren

Bereidingswijze

Verdeel de jonge bladsla over 2 salade borden. Maak de dressing. Halveer de eieren en leg ze op de borden samen met de hamblokjes, courgette , tomaatjes , bosui en de kiemgroentjes.

Drizzel er de dressing over en wat extra fritessaus. Werk af met wat milde paprikapoeder en wat aromat op de romaatjes.

Serveertip

Serveer er eventueel een geroosterd volkoren sneetje met kaas of vlees bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten