Pittige garnalen met sla en fociccia brood om te soppen

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 22-07-2021
  • Pittige garnalen met sla en fociccia brood om te soppen

    Pittige garnalen met sla en fociccia brood om te soppen

    Pittige garnalen met sla en fociccia brood om te soppen

  • Pittige garnalen met sla en fociccia brood om te soppen

    Pittige garnalen met sla en fociccia brood om te soppen

    Pittige garnalen met sla en fociccia brood om te soppen

Ik had een zak gepelde rauwe garnalen daar had ik een recept mee bedacht.Pittige garnalen met fociccia brood om heerlijk in de saus mee te soppen.
Ze waren zo lekker, dat ik mijn vingers haast mee opat.
 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
– 2 tenen knoflook in stukjes of geperst
– 30gr boter
– 3 el olijfolie (30 ml)
– 3 el sweet chili saus
– 1 el worcestersaus
– 1 tl chilipoeder
– 1 tl gerookt paprikapoeder
– 1 tl gedroogde oregano
– 1 tl sriracha (hete chilisaus die bij de toko, maar ook bij meerdere supermarkten te koop is)
– 250 gram grote garnalen (neem voor het gemak de gepelde en schoongemaakte van de visboer)
– 2 takjes peterselie fijn gesneden
– sap van 1 citroen
– om te serveren: lekker brood
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Hak de knoflook helemaal fijn.
Pak een steelpannetje en doe daar de boter, olijfolie, chili saus, worcestersaus, chilipoeder, paprikapoeder, oregano, sriracha en knoflook in.
Zet op een klein pitje op het laagste vuur en laat dit 5 minuten zachtjes pruttelen terwijl je af en toe roert.
Haal het pannetje van het vuur, roer er vanaf dat moment niet meer in en laat helemaal afkoelen.
Pak ondertussen twee ovenbestendige schaaltjes.
Verdeel de garnalen over de schaaltjes en giet de saus eroverheen.
Bedek met folie en laat circa 3 uur marineren in de koelkast.
Zorg dat de oven is voorverwarmd op 200 graden zodra de garnalen uit de koelkast mogen.
Haal de folie weg en bak de hete garnalen zo'n 15 minuten in de oven.
Strooi er gehakte peterselie over en voeg citroensap naar smaak toe.

Serveertip

Serveer met Turks brood om in de heerlijke saus te dopen.
Voeg eventueel nog wat cherrytomaten toe in de bakjes, daar wordt de smaak net iets zoeter van.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten