1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Europese keuken
  5. Zalm
  6. Salade met biet, zalm en romige yoghurtdressing

Salade met biet, zalm en romige yoghurtdressing

  • Europees, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-07-2021

Ingrediënten 4 personen


Ingrediƫnten:

500 gram gekookte bieten (afgekoeld)
1 rode ui (in dunne halve ringen)
6 zoetzure augurken (in dunne plakjes)
2 eetlepels kappertjes
1 eetlepel balsamicoazijn
100 milliliter Melkan Bigarde roer naturel
2 eetlepels mayonaise
1 bosje dille (grof gehakt)
0.5 citroen (rasp)
0.5 zak rucola
300 gram warmgerookte zalmfilets (in stukjes) of
300 gram gerookte zalm (in stukjes)



Salade met biet, zalm en romige yoghurtdressing
Salade met biet, zalm en romige yoghurtdressing

Voedingswaarde p.p.Energie330 kcalKoolhydraten12 gEiwit20 gVet
Waarvan verzadigd16 g
3 gVezels5 gZout3,7 g

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiden:

1. Verwijder het vel van de bietjes en snijd ze in reepjes of blokjes. Schep de uienringen, augurk, kappertjes en balsamicoazijn erdoor.
2. Roer voor de dressing de roeryoghurt glad met de mayonaise, de helft van de dille en citroenrasp. Breng op smaak met zout en peper.
3. Verdeel de rucola over 4 grote borden. Verdeel de bietensalade erover en garneer met stukjes zalm. Besprenkel met de dressing. Bestrooi met de rest van de dille en maal nog wat peper erover. Lekker met stokbrood.

Serveertip

Bereidingstip:

Vervang de zalm in dit recept door haring of makreel.

Bron

Boodschappen - Boni juli 2021



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Recent


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Recent
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top