Klieltjessalade met haring en kappertjesdressing

  • Europees, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-07-2021
  • Klieltjessalade met haring en kappertjesdressing

    Klieltjessalade met haring en kappertjesdressing

    Klieltjessalade met haring en kappertjesdressing

390 kcal pp

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Ingrediënten

600 gram krieltjes (gehalveerd, geschild)
1 eetlepel kappertjes (afgespoeld)
1 theelepel mosterd
2 eetlepels wittewijnazijn
5 eetlepels olijfolie
1 bosje krulpeterselie (grof gehakt)
1 bosje bieslook (grof gehakt)
2 zoute haringen (in stukjes, schoongemaakt)
2 lente-/bosuitjes (fijngehakt)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
* staafmixer

Bereidingswijze

Bereiden:

1. Kook de krieltjes in circa 8 minuten (afhankelijk van het formaat) beetgaar in water met zout. Giet af, laat uitstomen en laat afkoelen tot lauwwarm.
2. Pureer de kappertjes met de mosterd, azijn en olie tot een gladde dressing. Schep samen met alle kruiden en de haring door de krieltjes. Bestrooi met de bosui en serveer direct. Lekker met geroosterd brood en geraspte bietjes met balsamicoazijn.

Bron

Boodschappen - Boni juli 2021

Serveertip

Bereidingstip:

Deze krieltjessalade smaak ook heerlijk met stukjes zure haring uit een pot.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten