Ultieme bacon-cheddar burger

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-07-2021
  • Ultieme bacon-cheddar burger

    Ultieme bacon-cheddar burger

    Ultieme bacon-cheddar burger

1105 kcal pp

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Ingrediënten:

1 rode puntpaprika
1 eetlepel olijfolie
600 gram rundergehakt of
600 gram biefstukken (gemalen)
8 plakjes bacon
4 zachte broodjes (opengesneden, naar keuze)
8 plakjes cheddarkaas
4 blaadjes sla (naar keuze)

voor de saus:

3 eetlepels mayonaise
3 eetlepels tomatenketchup
1 eetlepel balsamicoazijn
1 theelepel worcestershiresaus
1 sjalot (gesnipperd)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
* grillpan
* bakplaat met bakpapier

Bereidingswijze

Bereiden:
1. Meng de ingrediënten voor de burgersaus en breng op smaak met peper.
Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Leg de helften met de holle kant naar beneden in een ovenschaal en bestrijk de schil met olie. Rooster 15-20 minuten hoog in de oven.
2. Vorm intussen van het gehakt 4 gelijke hamburgers en bestrooi rondom met peper. Leg terug in de koelkast. Bak de plakken bacon uit in de grillpan en neem ze als ze knapperig zijn uit het bakvet.
3. Leg de doorgesneden broodjes met het snijvlak naar beneden in de grillpan en rooster in enkele minuten lichtbruin. Leg de onderste broodhelften op de bakplaat en beleg met 2 plakjes cheddar.
4.Veeg de grillpan schoon en gril de hamburgers om en om in een paar minuten bruin. Maal eventueel wat zeezout over. Neem de paprika's uit de oven en schuif de bakplaat in de oven. Laat de kaas op de broodjes in enkele minuten smelten.
5.Neem uit de oven en schep een lepel burgersaus erop. Leg de hamburgers erop en vervolg met een stuk geroosterde paprika, een plak bacon, sla en een paar gefrituurde uienringen. Leg het kapje erop en steek eventueel een prikker erdoor. Serveer direct met friet en coleslaw.

Bron

Boodschappen - Boni juli 2021

Serveertip

Bereidingstip:

Lekker met gefrituurde uienringen. Klop met een garde 100 gram gezeefde bloem tot een glad beslag met 250 ml bier of koolzuurhoudend mineraalwater en 1 ei. Voeg een snufje zout en paprikapoeder toe en laat een paar minuten rusten. Snijd intussen 2 rode uien in dikke ringen. Verhit een laag arachide- of zonnebloemolie in een hoge pan tot 180ºC. Haal met een vork de uienringen door het beslag en laat ze rustig in de olie glijden. Frituur in enkele minuten goudbruin. Laat goed uitlekken op keukenpapier.

Wijnadvies:

Eigenlijk kun je bij een burger zowel wit, rosé of rood schenken. Ga je voor wit? Schenk dan een volle witte wijn, zoals een Chardonnay uit Argentinië. Hoe warmer de dag, hoe lekkerder een glas rosé smaakt. Wij adviseren dan een lekker Grigio Rosé. Kies je voor rode wijn bij een burger? Dan kom je al snel uit in Rioja. Favoriet is de Rioja Tinto.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten