Chocolademousse met Ename Tripel

  • Belgisch, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Chocolademousse met Ename Tripel

    Chocolademousse met Ename Tripel

    Chocolademousse met Ename Tripel

Heerlijke chocolademousse met Ename Tripel bier ....

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
4 eieren
2 dl room min. 30 % V.G.
400 g pure chocolade
5 el suiker
1,5 dl Ename Tripel (abdijbier)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding :

- Scheid het eigeel van het eiwit.
- Breek de chocolade in stukken.
- Klop de room half op en zet in de koelkast.

Bereiding (15 min. + enkele uren opstijven, kan de dag voordien)

-Verwarm het bier in een kookpot (laat het niet koken).
-Voeg de chocolade toe en roer tot hij volledig gesmolten is.
-Klop de eiwitten stijf, samen met de helft van de suiker.
-Klop de eidooiers samen met de andere helft van de suiker in een kom tot het mengsel wit kleurt.
-Voeg de gesmolten chocolade toe aan de eidooiers en roer goed onder.
-Roer er de half opgeklopte room onder en daarna voorzichtig het stijfgeklopte eiwit.
-Schep in glaasjes en laat enkele uren opstijven in de koelkast.


Afwerking

Serveer de glaasjes

Bron

colruyt

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten