Chocolademousse met Ename Tripel
- Belgisch, Nagerecht
- 20-30 min.
Heerlijke chocolademousse met Ename Tripel bier ....
Bereidingswijze
Voorbereiding :
- Scheid het eigeel van het eiwit.
- Breek de chocolade in stukken.
- Klop de room half op en zet in de koelkast.
Bereiding (15 min. + enkele uren opstijven, kan de dag voordien)
-Verwarm het bier in een kookpot (laat het niet koken).
-Voeg de chocolade toe en roer tot hij volledig gesmolten is.
-Klop de eiwitten stijf, samen met de helft van de suiker.
-Klop de eidooiers samen met de andere helft van de suiker in een kom tot het mengsel wit kleurt.
-Voeg de gesmolten chocolade toe aan de eidooiers en roer goed onder.
-Roer er de half opgeklopte room onder en daarna voorzichtig het stijfgeklopte eiwit.
-Schep in glaasjes en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
Afwerking
Serveer de glaasjes
Bron
colruyt