Kip met geuze en appelsaus
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Een recept van grootmoeder dat nog steeds lekker smaakt !
Bereidingswijze
Voorbereiding
- Schil 1 appel en snij hem in vier. Bestrooi met kaneel.
- Schil de overige appels en snij ze in schijfjes.
- Snipper de ui fijn.
- Kruid de binnenkant van de kip met peper en zout. Vul de buikholte met de vier appelpartjes.
-Smelt 2 eetl. boter in een brede kookpan. Kleur de kip aan alle kanten en kruid met peper en zout. Haal de kip uit de pan en giet het bakvet weg.
-Smelt in dezelfde pan 1 eetl. boter. Voeg de fijngesnipperde ui toe en laat even stoven. Voeg er de appelschijfjes aan toe en bestrooi met kaneel. Roer om en laat ze heel eventjes bakken.
- Leg de kip weer in de kookpan en blus met geuze. Verkruimel het halve kippenbouillonblokje in de pan.
- Dek af en laat de kip gedurende 1 à 1 u 15 min. sudderen.
- Haal de kip uit de pan en bind de saus met in wat water opgelost maïszetmeel.
Afwerking
Snij de kip in stukken en schik ze op borden. Verdeel de saus met de appelschijfjes naast de kip. Dien op met een gemengd slaatje en kroketjes.
Bron
colruyt
Serveertip
Onze drankensuggestie
Bier
Geuze lambiek Mort Subite Traditioneel gebrouwen geuze, van spontaan gegiste lambiek uit mout, tarwe en hop. Kreeg een rijping in eikenhouten vaten. Het bier is amberkleurig en heeft een zoetige smaak.
Wijn
Morgon A.C. Chalandon Uitstekende cru uit Beaujolais met een charmant boeket van de gamaydruif (klein rood fruit) en een pittige en fruitige smaak.