1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Pindasaus
  6. Indonesische kip in pindasaus

Indonesische kip in pindasaus

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-07-2021

Ingrediënten 4 personen


- 1 kilo kip(dij)filet, in blokjes
- 2 paprika's, in repen
- 1 gesnipperde ui
- 30 gram gehakte pinda's
- 80 gram pindakaas
- 50 ml chilisaus
- 250 ml water
- 1 tl sambal
- 2 el plantaardige olie
- 10 gram koriander (of peterselie)
- optioneel: (Indonesische) ingrediënten toevoegen zoals; 1 teen knoflook, 1 tl kentjoer, 1 el (palm)suiker, 1 el ketjap manis, 1 el limoensap en 1 el vissaus



Indonesische kip in pindasaus
Indonesische kip in pindasaus
Indonesische kip in pindasaus
Indonesische kip in pindasaus
Indonesische kip in pindasaus
Indonesische kip in pindasaus
Indonesische kip in pindasaus
Indonesische kip in pindasaus
Indonesische kip in pindasaus
Indonesische kip in pindasaus
Indonesische kip in pindasaus
Indonesische kip in pindasaus
Indonesische kip in pindasaus
Indonesische kip in pindasaus
Indonesische kip in pindasaus
Indonesische kip in pindasaus
Indonesische kip in pindasaus
Indonesische kip in pindasaus

Dit gerecht is om je vingers bij op te eten. De pindasaus maak je zelf en is licht-pittig. Dat maakt dit gerecht, geïnspireerd op de Indonesische keuken, een topper!
Het is een super makkelijk recept. Ik heb er zelf nog enkele ingrediënten aan toegevoegd om een beetje een extra Indonesische touch te geven, maar als je het simpel wilt houden kun je ze natuurlijk ook weglaten.

TIP: Lekker voor erbij is deze Thaise-komkommersalade-fris-en-pittig

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Bestrooi de kipfilet met peper en zout. Verhit de olie en bak de kip bruin en gaar. Voeg na 5 minuten de gesnipperde ui en de repen paprika toe. Gaar het geheel in nog ongeveer 10 minuten.
- Voeg de pindakaas, chilisaus en sambal toe. Roer er geleidelijk het water doorheen tot er een saus ontstaat. (Optioneel: knoflook, kentjoer, palmsuiker, ketjap, limoensap en vissaus erbij). Laat het geheel nog zo'n 5 minuten zachtjes pruttelen om de saus wat te laten indikken.
- Garneer het geheel met de koriander en gehakte pinda's. Serveer het gerecht bijvoorbeeld met rijst en een salade.

Bron

Www.ruig.nl/ gedeeltelijk aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top