Indonesische kip in pindasaus

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-07-2021
  • Indonesische kip in pindasaus

    Indonesische kip in pindasaus

    Indonesische kip in pindasaus

  • Indonesische kip in pindasaus

    Indonesische kip in pindasaus

    Indonesische kip in pindasaus

  • Indonesische kip in pindasaus

    Indonesische kip in pindasaus

    Indonesische kip in pindasaus

  • Indonesische kip in pindasaus

    Indonesische kip in pindasaus

    Indonesische kip in pindasaus

  • Indonesische kip in pindasaus

    Indonesische kip in pindasaus

    Indonesische kip in pindasaus

  • Indonesische kip in pindasaus

    Indonesische kip in pindasaus

    Indonesische kip in pindasaus

  • Indonesische kip in pindasaus

    Indonesische kip in pindasaus

    Indonesische kip in pindasaus

  • Indonesische kip in pindasaus

    Indonesische kip in pindasaus

    Indonesische kip in pindasaus

  • Indonesische kip in pindasaus

    Indonesische kip in pindasaus

    Indonesische kip in pindasaus

Dit gerecht is om je vingers bij op te eten. De pindasaus maak je zelf en is licht-pittig. Dat maakt dit gerecht, geïnspireerd op de Indonesische keuken, een topper!
Het is een super makkelijk recept. Ik heb er zelf nog enkele ingrediënten aan toegevoegd om een beetje een extra Indonesische touch te geven, maar als je het simpel wilt houden kun je ze natuurlijk ook weglaten.

TIP: Lekker voor erbij is deze Thaise-komkommersalade-fris-en-pittig

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 1 kilo kip(dij)filet, in blokjes
- 2 paprika's, in repen
- 1 gesnipperde ui
- 30 gram gehakte pinda's
- 80 gram pindakaas
- 50 ml chilisaus
- 250 ml water
- 1 tl sambal
- 2 el plantaardige olie
- 10 gram koriander (of peterselie)
- optioneel: (Indonesische) ingrediënten toevoegen zoals; 1 teen knoflook, 1 tl kentjoer, 1 el (palm)suiker, 1 el ketjap manis, 1 el limoensap en 1 el vissaus
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Bestrooi de kipfilet met peper en zout. Verhit de olie en bak de kip bruin en gaar. Voeg na 5 minuten de gesnipperde ui en de repen paprika toe. Gaar het geheel in nog ongeveer 10 minuten.
- Voeg de pindakaas, chilisaus en sambal toe. Roer er geleidelijk het water doorheen tot er een saus ontstaat. (Optioneel: knoflook, kentjoer, palmsuiker, ketjap, limoensap en vissaus erbij). Laat het geheel nog zo'n 5 minuten zachtjes pruttelen om de saus wat te laten indikken.
- Garneer het geheel met de koriander en gehakte pinda's. Serveer het gerecht bijvoorbeeld met rijst en een salade.

Bron

www.ruig.nl/ gedeeltelijk aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten