Geflambeerde gamba's

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 21-07-2021

Lekkere geflambeerde gamba met een hoog 'show gedeelte'

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
12 gamba's
1 sjalot (fijngesnipperd)
2 knoflook teentjes (fijngesnipperd)
piment d'Espelettesnuifje
1 takje rozemarijn (fijngesnipperd)
cognacscheut
1 limoen (in 4 partjes)
olijfolie (of boter)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Fruit de sjalot en knoflook glazig in een beetje vetstof in de pannetjes.
2 Voeg de gamba's toe en bak ze mooi roze. Kruid met piment d'Espelette en rozemarijn naar smaak. Blus met een flinke scheut cognac en flambeer. Werk af met limoensap.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten