1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Geflambeerde gamba's

Geflambeerde gamba's

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-07-2021

Ingrediënten 4 personen


12 gamba's
1 sjalot (fijngesnipperd)
2 knoflook teentjes (fijngesnipperd)
piment d'Espelettesnuifje
1 takje rozemarijn (fijngesnipperd)
cognacscheut
1 limoen (in 4 partjes)
olijfolie (of boter)



Geflambeerde gamba's
Geflambeerde gamba's

Lekkere geflambeerde gamba met een hoog 'show gedeelte'

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Fruit de sjalot en knoflook glazig in een beetje vetstof in de pannetjes.
2 Voeg de gamba's toe en bak ze mooi roze. Kruid met piment d'Espelette en rozemarijn naar smaak. Blus met een flinke scheut cognac en flambeer. Werk af met limoensap.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top