Framboos-mascarponetaart met aardbeien-bitterkoekjesijs
- Internationaal, Nagerecht
- 10-20 min.
Recept uit Boodschappen juli 2021
kcal 945 pp
Ingrediënten 6 personen
250 gram roomijs1 rol taartdeeg (koelvers)
3 eetlepels dessertsaus aardbeien
6 bitterkoekjes (verkruimeld)
200 gram mascarpone
150 milliliter slagroom
1 theelepel vanille-essence (bakproducten)
4 eetlepels poedersuiker
2 bakjes frambozen
1 citroen (rasp)
2 eetlepels ongezouten pistachenoten (grof gehakt)
Bereidingswijze
Bereiden
1. Laat het ijs zachter worden. Verwarm intussen de oven voor op 190ºC. Bekleed de vorm met het deeg en prik in met een vork.
2.Bedek het deeg met bakpapier en vul met de blindbakvulling. Bak circa 15 minuten in de oven. Verwijder de steunvulling en het bakpapier en bak nog 5-10 minuten verder, tot het deeg goudbruin is. Laat afkoelen.
3.Roer intussen het ijs met de aardbeiensaus en bitterkoekjes een paar keer door, bedek met folie en zet in de diepvries. Klop de mascarpone met de helft van de slagroom los. Voeg de rest van de slagroom, aroma en poedersuiker toe en klop stijf.
4.Schep vulling in de afgekoelde taartbodem en strijk glad. Garneer met de frambozen. Bestrooi met de citroenrasp en pistache. Snijd de taart in punten en serveer met een bolletje ijs.
Bron
Boodschappen - Boni juli 2021