Klassieke peperrosbief

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Klassieke peperrosbief

    Klassieke peperrosbief

    Klassieke peperrosbief

=18pxIdeaal gebraad voor je zondagse lunch.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg rosbief
2 uien
30 g zwart peperbolletje
2 el grof zeezout
1 el mosterdpoeder (of wasabipoeder)
boter
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de peperkorrels en het zout in een vijzel en maal fijn. Meng dit met het mosterdpoeder. Rol er het vlees langs alle kanten in en laat de rosbief op kamertemperatuur komen.
2 Schroei het vlees langs alle kanten dicht in hete boter. Leg de rosbief in een ovenschaal en zet 25 minuten in de oven. Zet daarna de oven uit en laat er het vlees nog eens 25 minuten in rusten.
3 Pel de uien en snij ze in ringen. Bak de uiringen in boter glazig en goudbruin.
4 Snij het vlees in plakjes en verdeel er de warme uiringen over.

Bron

libelle

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten