1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Klassieke peperrosbief

Klassieke peperrosbief

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-07-2021

Ingrediënten 4 personen


1 kg rosbief
2 uien
30 g zwart peperbolletje
2 el grof zeezout
1 el mosterdpoeder (of wasabipoeder)
boter



Klassieke peperrosbief
Klassieke peperrosbief

=18pxIdeaal gebraad voor je zondagse lunch.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de peperkorrels en het zout in een vijzel en maal fijn. Meng dit met het mosterdpoeder. Rol er het vlees langs alle kanten in en laat de rosbief op kamertemperatuur komen.
2 Schroei het vlees langs alle kanten dicht in hete boter. Leg de rosbief in een ovenschaal en zet 25 minuten in de oven. Zet daarna de oven uit en laat er het vlees nog eens 25 minuten in rusten.
3 Pel de uien en snij ze in ringen. Bak de uiringen in boter glazig en goudbruin.
4 Snij het vlees in plakjes en verdeel er de warme uiringen over.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top