1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Noedelpannetje met scampi's

Noedelpannetje met scampi's

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-07-2021

Ingrediënten 4 personen


350 g scampi's
350 g rijstnoedels (fijne)
150 g shiitake
2 lente-uien
2 knoflook teentjes
2 limoenen
2 cm gember (geraspt)
korianderhandje
geraspte parmezaan
snuifje chilipoeder
2 tl palmsuiker
3 el sesamolie
2 el sojasaus
1 el vissaus
peper en zout



Noedelpannetje met scampi's
Noedelpannetje met scampi's

Makkelijk en lekker 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Maak de scampi's en de shiitake schoon. Snij de shiitake in grove stukken. Pel en pers de look. Snipper de lente-uien. Pers het sap van 1 limoen en snij de andere in partjes. Spoel de koriander en laat goed uitlekken.
2 Bereid de noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
3 Verhit sesamolie in de wok en wok er de lente-uien, look, geraspte gember en shiitake 2 minuten in. Voeg de scampi's toe en roerbak nog 2 à 3 minuten. Breng op smaak met chilipoeder, palmsuiker, het limoensap, de soja- en vissaus. Meng goed.
4 Schep de noedels onder de scampi's. Verdeel over de borden en werk af met koriander en limoen. Rasp er eventueel wat parmezaan over.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top