1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Knoflooksaus
  6. Scampi's met knoflooksaus en peterselie

Scampi's met knoflooksaus en peterselie

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-07-2021

Ingrediënten 4 personen


500 g scampi's
4 knoflookteentjes
4 el bladpeterselie (gehakte)
sap 1/2 citroen
3 ansjovisfilets (in olie)
100 g boter
zout



Scampi's met knoflooksaus en peterselie
Scampi's met knoflooksaus en peterselie

=18pxEen heerlijke klassieker met scampi's! Serveer er wat brood bij en je snelle maaltijd is klaar.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Pel de scampi's, laat het staartje eraan. Maak ze schoon.
2 Pel en snipper de knoflook. Hak de ansjovis in stukjes.
3 Smelt de boter in een pannetje en doe er de knoflook en de ansjovis met hun olie bij.
4 Kruid de scampi's met peper. Bak ze mooi krokant in de knoflookboter.
5 Blus met het citroensap en bestrooi met peterselie.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top