Spaanse mosselen

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 20-07-2021

lekker

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 kg mosselen
2 uien
2 teentjes knoflook
7 trostomaten
1 chorizo
1 bos bladpeterselie
olijfolie om in te bakken
200 ml witte wijn
50 ml witte balsamicoazijn
100 ml olijfolie extra vierge
1 stokbrood
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Was de mosselen en verwijder de mosselen die openstaan en niet sluiten als je ermee op het aanrecht tikt.
Snij de ui en knoflook fijn.
Snij de tomaten in blokjes.
Verwijder het vel van de chorizo en snijd de chorizo in blokjes.
Hak de peterselie fijn.
Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui, knoflook en chorizo circa 5 minuten. Voeg de tomaten en peterselie (houd een beetje apart voor de dressing) toe en bak 3 minuten mee. Schenk de wijn erbij en voeg de mosselen toe. Leg een deksel op de pan en gaar de mosselen 5 minuten. Schud de pan een keer om en gaar de mosselen tot ze openstaan.

Bron

24Kitchen

Serveertip

lekker met stokbrood en een tomatensalade

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten