1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Spaanse mosselen

Spaanse mosselen

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-07-2021

Ingrediënten 4 personen


2 kg mosselen
2 uien
2 teentjes knoflook
7 trostomaten
1 chorizo
1 bos bladpeterselie
olijfolie om in te bakken
200 ml witte wijn
50 ml witte balsamicoazijn
100 ml olijfolie extra vierge
1 stokbrood



Lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de mosselen en verwijder de mosselen die openstaan en niet sluiten als je ermee op het aanrecht tikt.
Snij de ui en knoflook fijn.
Snij de tomaten in blokjes.
Verwijder het vel van de chorizo en snijd de chorizo in blokjes.
Hak de peterselie fijn.
Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui, knoflook en chorizo circa 5 minuten. Voeg de tomaten en peterselie (houd een beetje apart voor de dressing) toe en bak 3 minuten mee. Schenk de wijn erbij en voeg de mosselen toe. Leg een deksel op de pan en gaar de mosselen 5 minuten. Schud de pan een keer om en gaar de mosselen tot ze openstaan.

Serveertip

Lekker met stokbrood en een tomatensalade

Bron

24Kitchen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jcmpolman


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jcmpolman
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top