Mexicaanse mole

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-07-2021
  • Mexicaanse mole

    Mexicaanse mole

    Mexicaanse mole

lekker met rijst en guacemole

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 teentjes knoflook
1 sjalot
1 rode peper
5 trostomaten
1 limoen
1 banaan
2 tl komijnpoeder
2 tl kaneelpoeder
1 bosje koriander
50 ml zonnebloemolie
80 g pure chocolade 80%
400 g kippendijen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pel en snijd de knoflook, de sjalot, rode peper, banaan en tomaat in stukjes en doe dit samen met de sap van een halve limoen in een kom. Voeg de komijnpoeder, kaneelpoeder en de helft van de koriander toe. Maak hiervan met behulp van de staafmixer een gladde saus.
Verhit een scheut olie in een pan en schenk de saus er in en kook de saus circa 14 minuten. Voeg de chocolade toe en laat al roerend smelten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Bron

24kitchen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten