1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Mexicaanse mole

Mexicaanse mole

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-07-2021

Ingrediënten 4 personen


2 teentjes knoflook
1 sjalot
1 rode peper
5 trostomaten
1 limoen
1 banaan
2 tl komijnpoeder
2 tl kaneelpoeder
1 bosje koriander
50 ml zonnebloemolie
80 g pure chocolade 80%
400 g kippendijen



Mexicaanse mole
Mexicaanse mole

Lekker met rijst en guacemole

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel en snijd de knoflook, de sjalot, rode peper, banaan en tomaat in stukjes en doe dit samen met de sap van een halve limoen in een kom. Voeg de komijnpoeder, kaneelpoeder en de helft van de koriander toe. Maak hiervan met behulp van de staafmixer een gladde saus.
Verhit een scheut olie in een pan en schenk de saus er in en kook de saus circa 14 minuten. Voeg de chocolade toe en laat al roerend smelten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Bron

24kitchen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jcmpolman


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jcmpolman
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top