Sambal manis pedis, licht zoetige lekker scherpe sambal
- Indonesisch, Bijgerecht
- 20-30 min.
Gewoon aan het uitproberen. Sambal maken
Ingrediënten 1 recipe.people
8 grote Spaanse pepers8 rawits
1 ui
6 tenen knoflook
4 gepofte kemiries
stukjes: ansem, palmsuiker en trassi
scheut water
scheut ketjap manis
olie
Benodigdheden
foodproccesorBereidingswijze
pureer de pepers, niet te fijn.
Maak een boemboe in de processor van: 1 ui
6 tenen knoflook
4 gepofte kemiries
stukjes: ansem, palmsuiker en trassi
scheut water
scheut ketjap manis
Bak de boemboe op niet te hoog vuur aan. Voeg de pepers toe. Circa vijf minuten zachtjes bakken. Overooen in schone potjes. Op z'n kop laten afkoelen in de koelkast.
Serveertip
Leuk als cadeautje bij een BBQ of zo.