1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Sambal manis pedis, licht zoetige lekker scherpe sambal

Sambal manis pedis, licht zoetige lekker scherpe sambal

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-07-2021

Ingrediënten 1 personen


8 grote Spaanse pepers
8 rawits
1 ui
6 tenen knoflook
4 gepofte kemiries
stukjes: ansem, palmsuiker en trassi
scheut water
scheut ketjap manis
olie


Verder heb je nodig


Foodproccesor


Sambal manis pedis, licht zoetige lekker scherpe sambal
Sambal manis pedis, licht zoetige lekker scherpe sambal
Sambal manis pedis, licht zoetige lekker scherpe sambal
Sambal manis pedis, licht zoetige lekker scherpe sambal
Sambal manis pedis, licht zoetige lekker scherpe sambal
Sambal manis pedis, licht zoetige lekker scherpe sambal
Sambal manis pedis, licht zoetige lekker scherpe sambal
Sambal manis pedis, licht zoetige lekker scherpe sambal
Sambal manis pedis, licht zoetige lekker scherpe sambal
Sambal manis pedis, licht zoetige lekker scherpe sambal

Gewoon aan het uitproberen. Sambal maken

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pureer de pepers, niet te fijn.

Maak een boemboe in de processor van: 1 ui
6 tenen knoflook
4 gepofte kemiries
stukjes: ansem, palmsuiker en trassi
scheut water
scheut ketjap manis

Bak de boemboe op niet te hoog vuur aan. Voeg de pepers toe. Circa vijf minuten zachtjes bakken. Overooen in schone potjes. Op z'n kop laten afkoelen in de koelkast.

Serveertip

Leuk als cadeautje bij een BBQ of zo.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mowi


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mowi
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top