Mossel - kerriesaus hapjes

  • Belgisch, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-07-2021
  • Mossel - kerriesaus hapjes

    Mossel - kerriesaus hapjes

    Mossel - kerriesaus hapjes

Lekker borrelhapje of voorgerechtje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 kg mosselen
1 wortel in blokjes
3 takken selder in schijfjes
1 grote ui in fijne ringen
1 fijngesnipperde ui
50 g boter
2 eidooiers
1 dl room
2 dl droge witte wijn
1 bouquet garni (peterselie - tijm - laurierblad)
5 g kerriepoeder
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Stoof de groenten aan in de boter. Voeg de mosselen toe. Laat afgedekt garen. Verwijder de mosselen uit de schelp en zeef het mosselvocht.

Laat 4 dl mosselvocht met de witte wijn, ui, kerriepoeder en kruidenboeket tot 1/3 inkoken ('reduceren').

Maak een liaison van de room en eidooiers. Kruid met peper en zout.

Haal de saus van het vuur en werk af met de liaison.

SERVEREN:

Serveer met korianderblaadjes.

Bron

njam

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten