1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Mossel - kerriesaus hapjes

Mossel - kerriesaus hapjes

  • Belgisch, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-07-2021

Ingrediënten 4 personen


2 kg mosselen
1 wortel in blokjes
3 takken selder in schijfjes
1 grote ui in fijne ringen
1 fijngesnipperde ui
50 g boter
2 eidooiers
1 dl room
2 dl droge witte wijn
1 bouquet garni (peterselie - tijm - laurierblad)
5 g kerriepoeder



Mossel - kerriesaus hapjes
Mossel - kerriesaus hapjes

Lekker borrelhapje of voorgerechtje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Stoof de groenten aan in de boter. Voeg de mosselen toe. Laat afgedekt garen. Verwijder de mosselen uit de schelp en zeef het mosselvocht.

Laat 4 dl mosselvocht met de witte wijn, ui, kerriepoeder en kruidenboeket tot 1/3 inkoken ('reduceren').

Maak een liaison van de room en eidooiers. Kruid met peper en zout.

Haal de saus van het vuur en werk af met de liaison.

SERVEREN:

Serveer met korianderblaadjes.

Bron

Njam



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top