1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Omelet met warme groentjes en een knapperig volkoren broodje met kaas.

Omelet met warme groentjes en een knapperig volkoren broodje met kaas.

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-07-2021

Ingrediënten 2 personen


3 eieren geklutst
1 cupje koffiemelk
1 sjalot gesnipperd

125 gram julienne gesneden ( zakje)
1 teen knoflook gesnipperd
1/2 rode peper i kleine stukjes
1/2 preitje in ringetjes
1 tomaat in blokjes
100 gram taugé
olijfolie
peper en zout naar smaak.
tomaten ketchup
2 broodjes
beleg naar keuze


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, wok en pan


Omelet met warme groentjes en een knapperig volkoren broodje met kaas.
Omelet met warme groentjes en een knapperig volkoren broodje met kaas.
Omelet met warme groentjes en een knapperig volkoren broodje met kaas.
Omelet met warme groentjes en een knapperig volkoren broodje met kaas.
Omelet met warme groentjes en een knapperig volkoren broodje met kaas.
Omelet met warme groentjes en een knapperig volkoren broodje met kaas.
Omelet met warme groentjes en een knapperig volkoren broodje met kaas.
Omelet met warme groentjes en een knapperig volkoren broodje met kaas.
Omelet met warme groentjes en een knapperig volkoren broodje met kaas.
Omelet met warme groentjes en een knapperig volkoren broodje met kaas.
Omelet met warme groentjes en een knapperig volkoren broodje met kaas.
Omelet met warme groentjes en een knapperig volkoren broodje met kaas.
Omelet met warme groentjes en een knapperig volkoren broodje met kaas.
Omelet met warme groentjes en een knapperig volkoren broodje met kaas.

Een heerlijk vegetarisch hoofd of lunchgerecht. Snel klaar en met eenvoudige ingrediënten . Serveer deze omelet als hoofdgerecht met  een knapperig broodje met kaas om het gerecht vegetarisch te houden of met beleg naar keuze en met wat soep vooraf  en een toetje na een volledige goed vullende en gezonde maaltijd.

Ook als lunchgerecht niet te versmaden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze



Klop de eieren met de sjalot, snuf peper en zout en de melk van de cupjes goed door elkaar.

Verwarm 1 1/2 el olie in de wok en bak de wortelreepjes met de rode peper en de knoflook op middelhoog vuur circa 3 minuten.

Voeg de prei toe en bak deze 2 minuten mee.
Schep de taugé erdoor en bak ook deze 3 minuten mee. Roer als laatste de tomaat erdoor en draai het vuur uit. Breng de groente op smaak met peper en zout.

Verdeel het eimengsel in tweeën en bak 2 omeletten.

Verdeel het groente mengsel over de 2 omeletten en drizzel er wat tomatenketchup overheen.

Serveer met een knapperig bruin broodje.

Bron

C1000 boekje aangepast recept eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top