Rode poon met zoetzure mediterrane groenten

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-07-2021
  • Rode poon met zoetzure mediterrane groenten

    Rode poon met zoetzure mediterrane groenten

    Rode poon met zoetzure mediterrane groenten

Heerlijk verse poonfilet is zo makkelijk te bereiden en ook overheerlijk met mooi weer, je waant  je in zuidelijke streken en hoeft geen uren in de keuken te staan.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 rode poon filets
1 kleine ui in halve ringen
1/2 venkel fijngesneden
1/2 courgette in blokjes
1 rode paprika geschild en in fijne reepjes
2 takjes tijm afgeritst
2 takjes rozemarijn afgeritst en fijngehakt
1/2 el suiker of honing
balsamico azijn
1/2 tl chilivlokken
1 el kappertjes
10 ontpitte olijven ( halveren)
350 ml tomaten passata of blokjes
12 kerstomaatjes
rijst
olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe wat olie in een koekenpan of hapjespan.
Bak hierin de ui en voeg ,als deze glazig wordt, de venkel, courgette, paprika en chilivlokken toe. Stoof even mee.. Nu mogen de honing, tijm, rozemarijn, een flinke scheut balsamico, de kappertjes, olijven en tomatensaus erbij. Laat het geheel op een zacht vuurtje ongeveer 5 minuten pruttelen.
Ondertussen kook je de rijst en bereid je de vis.
Kerf de poonfilet op de velkant in zodat de vis niet gaat krullen tijdens het bakken. Bestrooi de velkant met wat zout. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de poon enkele minuten eerst op de velkant. druk een klein beetje plat tijdens het bakken. Zet het vuur uit, keer de poon en de rest zal vanzelf garen. Laat even staan.
Voeg de kerstomaatjes toe aan de saus en laat deze even een paar minuten zachtjes mee verwarmen.

Bron

Jeroen Meus

Serveertip

Serveer op een mooi bord met een heerlijk glas witte wijn.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten