Tempura van mosselen

  • Belgisch, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-07-2021
  • Tempura van mosselen

    Tempura van mosselen

    Tempura van mosselen

=18pxHeerlijk gefrituurd hapje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g mosselen (gekookt)
1 ei
80 g bloem
1 ,5 dl melk
1 el citroensap
frituurolie
2 el olie
1 el worcestersaus
2 el peterselie (gehakt)
zout
peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Hak de peterselie fijn.
2 Was de mosselen en dep ze droog met keukenpapier. Besprenkel met het citroensap en de worcestersaus en strooi er de gehakte peterselie over. Zet afgedekt op een koele plaats.
3 Splits het ei. Doe de bloem, olie,peper, zout en eidooier in een kom. Roer er wat melk onder en voeg , als er een dik beslag is ontstaan, melk toe tot het als een breed lint van de lepel loopt. Zet afgedekt 1 uur op een koele plaats.
4 Klop het eiwit heel stijf en roer 2 eetlepels door het deeg. Spatel vervolgens het deeg door de rest van het eiwit.
5 Haal telkens een mossel door het beslag en laat' m door en door warm en mooi bruin worden in de hete frituurolie. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met wat gefrituurde peterselie. Heerlijk met een sojadipsausje.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten