1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Tempura van mosselen

Tempura van mosselen

  • Belgisch, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-07-2021

Ingrediënten 4 personen


250 g mosselen (gekookt)
1 ei
80 g bloem
1 ,5 dl melk
1 el citroensap
frituurolie
2 el olie
1 el worcestersaus
2 el peterselie (gehakt)
zout
peper



Tempura van mosselen
Tempura van mosselen

=18pxHeerlijk gefrituurd hapje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Hak de peterselie fijn.
2 Was de mosselen en dep ze droog met keukenpapier. Besprenkel met het citroensap en de worcestersaus en strooi er de gehakte peterselie over. Zet afgedekt op een koele plaats.
3 Splits het ei. Doe de bloem, olie,peper, zout en eidooier in een kom. Roer er wat melk onder en voeg , als er een dik beslag is ontstaan, melk toe tot het als een breed lint van de lepel loopt. Zet afgedekt 1 uur op een koele plaats.
4 Klop het eiwit heel stijf en roer 2 eetlepels door het deeg. Spatel vervolgens het deeg door de rest van het eiwit.
5 Haal telkens een mossel door het beslag en laat' m door en door warm en mooi bruin worden in de hete frituurolie. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met wat gefrituurde peterselie. Heerlijk met een sojadipsausje.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top