1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Franse perentaart

Franse perentaart

  • Frans, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-07-2021

Ingrediënten 8 personen


6 plakjes roomboter bladerdeeg
3 Conference peren
1 middelgroot ei
1 tl gemalen kaneel
150 g amandelspijs
2 el lemon curd
1 el amandelschaafsel


Verder heb je nodig


Bakpapier


Franse perentaart
Franse perentaart

De herfstvakantie is de perfecte gelegenheid voor deze taart met peer, kaneel en lemon curd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Plak de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat in een rechthoek aan elkaar.
Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Splits het ei. Kneed het eiwit en de kaneel door de amandelspijs. Verdeel de spijs met de bolle kant van een lepel over het bladerdeeg. Vouw de randen van het deeg 1 cm naar binnen. Leg de partjes peer dakpansgewijs in 2 rijen op het deeg.
Bestrijk de vulling met de lemon curd en de randen van het deeg met de eidooier. Bak de perentaart in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur 2 min. Bestrooi de perentaart ermee zodra deze uit de oven komt.

Bron

Allerhande



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van victorv


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van victorv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top