1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Zeeuwse mosselen in papillot met vermout

Zeeuwse mosselen in papillot met vermout

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-07-2021

Ingrediënten 4 personen


1,6 kg Zeeuwse mosselen
1 bosje bladpeterselie
1 tijm bosje
1 ui
4 knoflook teentjes
peper
zout (of viskruiden)
2 citroenen
20 cl droge vermout (of droge witte wijn, vis- of kippenbouillon)


Verder heb je nodig


Aluminiumfolie


Zeeuwse mosselen in papillot met vermout
Zeeuwse mosselen in papillot met vermout

Zeker eens proberen op Uw volgende BBQ party 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Maak de mosselen schoon onder koud stromend water. Hak de bladpeterselie en de tijm fijn. Pel en snipper de ui en de knoflook. Meng alles met peper en zout (of viskruiden).
2 Pers de citroenen en meng het sap met 2 dl vermout. Verdeel de mosselen over vier papillots. Doe er de vermout met het citroensap en de gemengde kruiden bij. Leg de papillots 10 minuten op een hete barbecue of plancha.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top