Escabèche van mosselen

  • Frans, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Escabèche van mosselen

    Escabèche van mosselen

    Escabèche van mosselen

Lekker als voorgerecht of als borrelhap deze vurige mosselen 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1/2 kg mosselen
1 paprika
1 rode ui (klein)
2 el rodewijnazijn
6 el olijfolie
bieslook
paprikapoeder
grof zeezout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Snipper de rode ui. Snij 1/4 van de paprika in héél fijne blokjes. Hak de bieslook fijn.
2 Zet de mosselen héél kort op een hoog vuur, tot de schelpen opengaan
3 Maak een vinaigrette met de olijfolie en de rode wijnazijn en breng op smaak met zout en paprikapoeder.
4 Haal de mosselen uit hun schelp. Hou één schelpdeel per mossel apart. Leg elke mossel in een schelp. Besprenkel met de vinaigrette en strooi er de groentenblokjes over.

Bron

libelle

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten