1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Escabèche van mosselen

Escabèche van mosselen

  • Frans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-07-2021

Ingrediënten 4 personen


1/2 kg mosselen
1 paprika
1 rode ui (klein)
2 el rodewijnazijn
6 el olijfolie
bieslook
paprikapoeder
grof zeezout



Escabèche van mosselen
Escabèche van mosselen

Lekker als voorgerecht of als borrelhap deze vurige mosselen 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Snipper de rode ui. Snij 1/4 van de paprika in héél fijne blokjes. Hak de bieslook fijn.
2 Zet de mosselen héél kort op een hoog vuur, tot de schelpen opengaan
3 Maak een vinaigrette met de olijfolie en de rode wijnazijn en breng op smaak met zout en paprikapoeder.
4 Haal de mosselen uit hun schelp. Hou één schelpdeel per mossel apart. Leg elke mossel in een schelp. Besprenkel met de vinaigrette en strooi er de groentenblokjes over.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top