Gerookte makreel met spaghetti

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Gerookte makreel met spaghetti

    Gerookte makreel met spaghetti

    Gerookte makreel met spaghetti

  • Gerookte makreel met spaghetti

    Gerookte makreel met spaghetti

    Gerookte makreel met spaghetti

  • Gerookte makreel met spaghetti

    Gerookte makreel met spaghetti

    Gerookte makreel met spaghetti

  • Gerookte makreel met spaghetti

    Gerookte makreel met spaghetti

    Gerookte makreel met spaghetti

  • Gerookte makreel met spaghetti

    Gerookte makreel met spaghetti

    Gerookte makreel met spaghetti

  • Gerookte makreel met spaghetti

    Gerookte makreel met spaghetti

    Gerookte makreel met spaghetti

Toen ik deze spaghetti at, deed het me een beetje denken aan de Spaghetti-met-paling-van-jonnie-boer (die ik een tijdje geleden gemaakt heb). De versie van Jonnie Boer is dan natuurlijk wel het deftige broertje van deze "goedkoop en snel" versie, maar niettemin was deze met makreel ook heel erg lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 300 g spaghetti
- olijfolie
- 1 gerookte makreel
- 4 trostomaten
- 1 citroen
- half bosje dille (of peterselie)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 st prei
- Parmezaanse kaas
- optioneel: rucola (of andere sla)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Kook de spaghetti al dente en laat uitlekken.
- Verwijder ondertussen de graten en het vel van de makreel en verdeel het visvlees in kleine stukjes.
- Snijd de tomaten in stukjes.
- Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in 4 partjes.
- Verwijder de steeltjes van de dille en snijd het blad fijn.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Maak de prei schoon en snijd in ringen.
- Verhit olie in een hapjespan. Voeg knoflook, ui en prei toe. Bak 4 min. op middelmatig vuur.
- Schep de spaghetti erbij en warm met de deksel op de pan ca. 1 min. door.
- Voeg de makreel en tomaat toe.
- Doe dan het citroensap, dille en pezo erbij.
- Draai het vuur hoog, schep de pasta goed door elkaar en doe de pasta in een grote serveerschaal.
- Strooi er geraspte Parmezaanse kaas overheen en serveer met de citroenpartjes.
- Optioneel: Serveer er rucola (of andere sla bij) lekker om er doorheen te doen.

Bron

Allerhande, aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten