Saté van scampi's en groene asperges met kruidige quinoa

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-07-2021
  • Saté van scampi's en groene asperges met kruidige quinoa

    Saté van scampi's en groene asperges met kruidige quinoa

    Saté van scampi's en groene asperges met kruidige quinoa

=18pxIdeaal voor wie graag geniet van een slanke BBQ! We laten de scampi's wel eerst een uurtje marineren alvorens we gaan bakken . 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g scampi's
250 g groene asperges
200 g quinoa
1 limoen
2 knoflook teentjes
1/2 rode chilipeper
handje bladpeterselie
10 basilicum blaadjes
8 munt blaadjes
65 g luzernescheut (of scheuten van rode biet)
1/2 tl korianderpoeder
olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Pel en ontdarm de scampi's, maar laat de kop en staart eraan. Spoel de asperges en snij ze in 3 stukken. Blancheer dikke asperges even kort voor.
2 Pers de limoen. Pel en plet de knoflook. Maak de rode chilipeper schoon en snipper ‘m fijn. Meng 3 eetlepels olijfolie, met het limoensap, de knoflook, de chilipeper en het korianderpoeder. Meng de marinade onder de scampi's en asperges en laat 1 uur of meer marineren in de koelkast.
3 Kook de quinoa in gezouten water beetgaar. Giet af en laat uitlekken. Spoel het basilicum, de bladpeterselie en de munt en hak ze fijn. Meng onder de quinoa, kruid met peper en zout.
4 Prik de scampi's en asperges afwisselend op satéstokjes en gril ze gaar op de barbecue.
5 Meng de jonge scheuten onder de quinoasalade. Serveer de satés met de quinoasalade.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten