1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Aardappelsalade
  5. Aardappelsalade van gegrilde krieltjes en zoete aardappel met mosterd-geitenkaasdressing

Aardappelsalade van gegrilde krieltjes en zoete aardappel met mosterd-geitenkaasdressing

  • Belgisch, Salade
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-07-2021

Ingrediënten 4 personen


400 g krieltjes (vastkokende)
300 g zoete aardappel
4 lente-uien
75 g zachte kaas
2 el karnemelk (of water)
1/2 el graanmosterd
1 tl honing
olijfolie
peper en zout



Aardappelsalade van gegrilde krieltjes en zoete aardappel met mosterd-geitenkaasdressing
Aardappelsalade van gegrilde krieltjes en zoete aardappel met mosterd-geitenkaasdressing

=18pxGebruik zachte kazen om je (aardappel)salades op smaak te brengen. Deze zorgen voor een romig effect, maar bevatten veel minder calorieën dan harde kazen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Spoel de krieltjes en snij ze overlangs in plakken van 5 mm dik. Schil de zoete aardappelen en snij ze in even dikke plakken.
2 Meng de aardappelen met 2 eetlepels olijfolie en gril ze gaar op de barbecue of op de grill, kruid met peper en zout. Laat ze afkoelen.
3 Maak de lente-ui schoon en snij ze in ringen. Meng de geitenkaas met de karnemelk, de graantjesmosterd en de honing en kruid met peper en zout. Lepel wat dressing op een serveerschaal, schik de gegrilde aardappelschijfjes erop en lepel er nog wat dressing over. Werk af met de lente-ui.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top