1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Aziatische woknoedels met komkommer , bosui en zelfgemaakte woksaus...

Aziatische woknoedels met komkommer , bosui en zelfgemaakte woksaus...

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 16-07-2021

Ingrediënten 2 personen


1 verpakking woknoedels
1 bio komkommer in reepjes
3 bosuitjes in schuine stukjes
2 el sesamzaad licht bruin geroosterd
2 el gefrituurde uitjes
200 gram kipfilet in blokjes
1 el sesamolie

WOKSAUS

1 el ketjap
1 el sojasaus
1 el gembersiroop
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
1 tl sambal badjak


Roer alle ingrediënten voor de woksaus door elkaar en proef. Voeg zo nodig meer van een of ander toe.


Verder heb je nodig


Wok, snijplank, mes en pannetje


Aziatische woknoedels met komkommer , bosui en zelfgemaakte woksaus...
Aziatische woknoedels met komkommer , bosui en zelfgemaakte woksaus...
Aziatische woknoedels met komkommer , bosui en zelfgemaakte woksaus...
Aziatische woknoedels met komkommer , bosui en zelfgemaakte woksaus...
Aziatische woknoedels met komkommer , bosui en zelfgemaakte woksaus...
Aziatische woknoedels met komkommer , bosui en zelfgemaakte woksaus...
Aziatische woknoedels met komkommer , bosui en zelfgemaakte woksaus...
Aziatische woknoedels met komkommer , bosui en zelfgemaakte woksaus...
Aziatische woknoedels met komkommer , bosui en zelfgemaakte woksaus...
Aziatische woknoedels met komkommer , bosui en zelfgemaakte woksaus...
Aziatische woknoedels met komkommer , bosui en zelfgemaakte woksaus...
Aziatische woknoedels met komkommer , bosui en zelfgemaakte woksaus...

Een snel en lekker en slank vakantiegerecht, dat in een vloek en een zucht geserveerd kan worden. de knapperige komkommer is echt zalig. De biokomkommer heeft minder zaad en is in deze een uitstekende keuze en blijft een fijne knapperige bite houden. 

Atjar-tjampoer-bij-de-nasi-van-deon-

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de sesamolie in de wok en bak op hoog vuur al omscheppend de kipblokjes bruin en gaar. Voeg de reepjes komkommer toe en wok ze 3 minuten mee.
Voeg de woksaus, bosui toe en verhit al omscheppend alles.

Serveer de wokschotel op voorverwarmde borden en bestrooi de borden met het geroosterd sesamzaad en de gefrituurde uitjes. Lekker met zelfgemaakte atjar.

Serveertip

Lekker met atjar.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top