1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Luikse wafels

Luikse wafels

  • Belgisch, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-07-2021

Ingrediënten 6 personen


100 gr boter (zacht)
40 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
Zout naar smaak
1 ei(M)
250 gr bakmeel
4 eetl melk
100 gr fijne bruine kandijsuiker
Olie om in te vetten


Verder heb je nodig


Wafelijzer


Ongelooflijk lekkere wafels, niet te versmaden met ijs of warme kersen of gewoon met slagroom.
heerlijk decadent
ik plaats dit recept op verzoek van mijn dochter anders moet ze telkens mijn boekje lenen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Klop de boter met suiker, vanillesuiker en zout schuimig. Voeg dan ei en melk toe en meng dit. Zeef boven een kom de bakmeel en meng dit beetje bij beetje door het botermengsel voeg daarna de kandijsuiker toe en verdeel dit goed over het deeg.
Maak 6 bolletjes van het deeg.vet het wafelijzer in en verhit het. Leg de bolletjes deeg in het midden van het ijzer en doe het ijzer dicht.
Bak in ongeveer 2 minuten de wafels tot ze mooi bruin kijken

Bron

Kookboekje streekkeukens vanEuropa Belgiƫ



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Krientjes


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Krientjes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top