Griekse sperziebonensalade met feta olijven en kappertjes

  • Grieks, Salade
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 16-07-2021
  • Griekse sperziebonensalade met feta olijven en kappertjes

    Griekse sperziebonensalade met feta olijven en kappertjes

    Griekse sperziebonensalade met feta olijven en kappertjes

Ik heb voor deze salade boterbonen (gele sperziebonen) gebruikt uit een pot, want de verse boterbonen zijn er helaas nog niet. In plaats van boterbonen zijn voogekookte  sperziebonen een heel goed alternatief. De bonen moeten wat langer in de dressing marineren.Dan komen de overige ingrediënten erbij. Heerlijke salade.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
300 gram sperziebonen of boterbonen (voorgekookt)
1 rode ui, gesnipperd
2 tomaten, zonder zaadjes, in stukken
zwarte olijven, zonder pit, naar smaak
plm.75 gram feta naar smaak, in stukjes
2 eetlepels kappertjes,uitgelekt
vers gehakte peterselie
Dressing
1 eetlepel rode wijnazijn
3 eetlepelsolijfolie
peper,zout
1/2 eetlepel honing
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
schaal

Bereidingswijze

Kook de sperziebonen beetgaar.
Maak de dressing van de azijn, olie, peper, zout en honing. Roer de dressing door de nog warme sperziebonen.
Zodra de bonen zijn afgekoeld meng je de bonen met de overige ingrediënten. Laat het geheel nog een half uurtje intrekken.

Serveertip

Lekker als bijgerecht met bijvoorbeeld gebakken aardappelen en een stukje vlees of gebakken vis.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten