1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Griekse sperziebonensalade met feta olijven en kappertjes

Griekse sperziebonensalade met feta olijven en kappertjes

  • Grieks, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 16-07-2021

Ingrediënten 2 personen


300 gram sperziebonen of boterbonen (voorgekookt)
1 rode ui, gesnipperd
2 tomaten, zonder zaadjes, in stukken
zwarte olijven, zonder pit, naar smaak
plm.75 gram feta naar smaak, in stukjes
2 eetlepels kappertjes,uitgelekt
vers gehakte peterselie
Dressing
1 eetlepel rode wijnazijn
3 eetlepelsolijfolie
peper,zout
1/2 eetlepel honing


Verder heb je nodig


Schaal


Griekse bonensalade met feta,kappertjes, tomaten en olijven
Griekse bonensalade met feta,kappertjes, tomaten en olijven

Ik heb voor deze salade boterbonen (gele sperziebonen) gebruikt uit een pot, want de verse boterbonen zijn er helaas nog niet. In plaats van boterbonen zijn voogekookte  sperziebonen een heel goed alternatief. De bonen moeten wat langer in de dressing marineren.Dan komen de overige ingrediënten erbij. Heerlijke salade.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de sperziebonen beetgaar.
Maak de dressing van de azijn, olie, peper, zout en honing. Roer de dressing door de nog warme sperziebonen.
Zodra de bonen zijn afgekoeld meng je de bonen met de overige ingrediënten. Laat het geheel nog een half uurtje intrekken.

Serveertip

Lekker als bijgerecht met bijvoorbeeld gebakken aardappelen en een stukje vlees of gebakken vis.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top