Turkse kipgroenteschotel (sebzeli piliç güveç)

  • Turks, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Turkse kipgroenteschotel (sebzeli piliç güveç)

    Turkse kipgroenteschotel (sebzeli piliç güveç)

    Turkse kipgroenteschotel (sebzeli piliç güveç)

  • Turkse kipgroenteschotel (sebzeli piliç güveç)

    Turkse kipgroenteschotel (sebzeli piliç güveç)

    Turkse kipgroenteschotel (sebzeli piliç güveç)

  • Turkse kipgroenteschotel (sebzeli piliç güveç)

    Turkse kipgroenteschotel (sebzeli piliç güveç)

    Turkse kipgroenteschotel (sebzeli piliç güveç)

  • Turkse kipgroenteschotel (sebzeli piliç güveç)

    Turkse kipgroenteschotel (sebzeli piliç güveç)

    Turkse kipgroenteschotel (sebzeli piliç güveç)

  • Turkse kipgroenteschotel (sebzeli piliç güveç)

    Turkse kipgroenteschotel (sebzeli piliç güveç)

    Turkse kipgroenteschotel (sebzeli piliç güveç)

  • Turkse kipgroenteschotel (sebzeli piliç güveç)

    Turkse kipgroenteschotel (sebzeli piliç güveç)

    Turkse kipgroenteschotel (sebzeli piliç güveç)

  • Turkse kipgroenteschotel (sebzeli piliç güveç)

    Turkse kipgroenteschotel (sebzeli piliç güveç)

    Turkse kipgroenteschotel (sebzeli piliç güveç)

  • Turkse kipgroenteschotel (sebzeli piliç güveç)

    Turkse kipgroenteschotel (sebzeli piliç güveç)

    Turkse kipgroenteschotel (sebzeli piliç güveç)

  • Turkse kipgroenteschotel (sebzeli piliç güveç)

    Turkse kipgroenteschotel (sebzeli piliç güveç)

    Turkse kipgroenteschotel (sebzeli piliç güveç)

  • Turkse kipgroenteschotel (sebzeli piliç güveç)

    Turkse kipgroenteschotel (sebzeli piliç güveç)

    Turkse kipgroenteschotel (sebzeli piliç güveç)

  • Turkse kipgroenteschotel (sebzeli piliç güveç)

    Turkse kipgroenteschotel (sebzeli piliç güveç)

    Turkse kipgroenteschotel (sebzeli piliç güveç)

  • Turkse kipgroenteschotel (sebzeli piliç güveç)

    Turkse kipgroenteschotel (sebzeli piliç güveç)

    Turkse kipgroenteschotel (sebzeli piliç güveç)

  • Turkse kipgroenteschotel (sebzeli piliç güveç)

    Turkse kipgroenteschotel (sebzeli piliç güveç)

    Turkse kipgroenteschotel (sebzeli piliç güveç)

Deze kipspecialiteit is in Turkije bekend onder de naam sebzeli piliç güveç. Traditiegetrouw wordt het gerecht in een aardewerken schaal bereid die güveç  heet. Hierin wordt niet alleen kip, maar ook lamsvlees, vis, garnalen en zelfs melkdesserts bereid.
De aubergine, courgette, wortel, champignons en paprika, die in reepjes worden gesneden (en in olie gefrituurd) en rond het vleesmengsel worden gelegd, vormen een kleurrijke en smakelijke krans.
Lekker met vers (af)gebakken Turks brood erbij.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
- 600 gram kipdijfilet
- 12 sjalotjes
- 4 teentjes knoflook
- 4 (tros)tomaten
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 grote wortel
- 250 gram champignons
- 1 rode puntpaprika (of 4 kleine Turkse paprika's)
- 200 ml kippenbouillon
- peper/zout
- olijfolie (of zonnebloemolie)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit de olie en bak hierin de kipreepjes ongeveer 5 minuten en laat daarna het vlees (in een vergiet) uitdruipen.
Snipper de sjalotjes en knoflook en fruit ze enkele minuten in hete olie. Voeg de stukjes vlees toe en maak het op smaak met peper en zout. Braad het samen nog enkele minuten op een hoog vuur.
Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze toe.
Blus af met de kippenbouillon, breng het geheel aan de kook en neem de pan van het vuur.
Snij de champignons doormidden (grote in vieren) schil de wortel en snij wortel, aubergine en courgette in repen, verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in vieren.
Frituur de groenten om de beurt 3-4 minuten in een pannetje hete olie en laat ze even in een vergiet uitdruipen van de overtollige olie.
Doe de kip in het midden van de (aardewerken) ovenschaal en schik de groenten er in een krans rond omheen. De champignons in het midden en de paprika daaroverheen.
Zet de schaal nog 10 minuten in de oven op 160°.
Serveer er vers (af)gebakken Turks brood bij.

Bron

kookboek:TURKIJE verrukkelijke Mediterrane keuken/een beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilmiewillemse avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten