Stoofvlees in Barolo (wijn)

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Stoofvlees in Barolo (wijn)

    Stoofvlees in Barolo (wijn)

    Stoofvlees in Barolo (wijn)

STRACOTTO AL BAROLO, is een overheerlijke stoofpot van rundsvlees met rode Barolowijn , dit recept komt uit de streek van Piemonte .

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gram runderstoofvlees
2 grote in stukken gesneden wortels
1 ui in stukken
1 bleekselderij in stukken
peterselie
laurierblaadjes
1 eetlepel jeneverbessen
20 peperkorrels
20 gram vet spek
½ fles Barolo
boter
olie
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snijd het vette spek in stukjes.
-Maak gaatjes in het vlees waar je het spek in doet (larderen).
-Schroei het vervolgens rondom aan in de boter en de olie.
-Leg het daarna in een ovenschotel, voeg de marinade toe en laat het minimaal 2 uur smoren in een warme oven (180 °C).
-Schep af en toe het vocht en de groenten over het vlees. Voeg zonodig wat wijn toe.
-Pureer de marinade, warm hem eventueel op en schenk hem over de in plakken gesneden vlees.

Bron

Italia

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten