Stoofvlees in Barolo (wijn)
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
STRACOTTO AL BAROLO, is een overheerlijke stoofpot van rundsvlees met rode Barolowijn , dit recept komt uit de streek van Piemonte .
Ingrediënten 4 personen
600 gram runderstoofvlees2 grote in stukken gesneden wortels
1 ui in stukken
1 bleekselderij in stukken
peterselie
laurierblaadjes
1 eetlepel jeneverbessen
20 peperkorrels
20 gram vet spek
½ fles Barolo
boter
olie
zout
Bereidingswijze
-Snijd het vette spek in stukjes.
-Maak gaatjes in het vlees waar je het spek in doet (larderen).
-Schroei het vervolgens rondom aan in de boter en de olie.
-Leg het daarna in een ovenschotel, voeg de marinade toe en laat het minimaal 2 uur smoren in een warme oven (180 °C).
-Schep af en toe het vocht en de groenten over het vlees. Voeg zonodig wat wijn toe.
-Pureer de marinade, warm hem eventueel op en schenk hem over de in plakken gesneden vlees.
Bron
Italia