Simpele Sausijsjes Saus .....heerlijk anders.......
- Wereld, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 15-07-2021
Het eenvoudig sausijsje of stuk braadworst wordt met dit sausje in een heel smakelijk zonnetje gezet. Snel gemaakt en heel erg lekker :) Buiten regent het alweer , laat dan met dit gerecht het zonnetje schijnen :)
Ook lekker bij kipfilet, karbonade en zelfs varkenshaas of een biefstukje.
Ingrediënten 2 personen
2 mooie sausijsjes van de slager1 rode ui gesnipperd
1 flinke teen knoflook gesnipperd
1 el olie
1/2 kopje tomatensap
1/2 kopje water
1/2 tl sambal badjak
1 1/2 el ketjap
1 1/2 el balsamicoazijn
1 volle el kerriepoeder
snufje zout
1 el agavesiroop
Benodigdheden
Snijplank, mes, sauspan en panBereidingswijze
Maak eerst de saus. Verwarm 1 el olie in een pannetje en fruit de rode ui met de knoflook enkele minuten. Voeg het tomatensap en het water toe en laat enkele minuten zachtjes pruttelen.
Voeg dan ketjap, kerrie, balsamicoazijn, sambal en de agavesiroop toe. Breng op smaak met een snufje zout. Roer alles door en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
Bak ondertussen de sausijsjes.
Verwarm wat vloeibaar bakproduct in een pan. Prik met een cocktailprikker even een gaatje in de uiteindes van de sausijsjes en bak ze om en om in circa 15 minuten bruin en gaar.
Serveer de saus op de sausijsjes.
Serveertip
Vanwege de heerlijke saus geserveerd met gekookte vastkokende aardappeltjes en spinazie.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties