Simpele Sausijsjes Saus .....heerlijk anders.......

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-07-2021
  • Simpele Sausijsjes Saus .....heerlijk anders.......

    Simpele Sausijsjes Saus .....heerlijk anders.......

    Simpele Sausijsjes Saus .....heerlijk anders.......

  • Simpele Sausijsjes Saus .....heerlijk anders.......

    Simpele Sausijsjes Saus .....heerlijk anders.......

    Simpele Sausijsjes Saus .....heerlijk anders.......

  • Simpele Sausijsjes Saus .....heerlijk anders.......

    Simpele Sausijsjes Saus .....heerlijk anders.......

    Simpele Sausijsjes Saus .....heerlijk anders.......

  • Simpele Sausijsjes Saus .....heerlijk anders.......

    Simpele Sausijsjes Saus .....heerlijk anders.......

    Simpele Sausijsjes Saus .....heerlijk anders.......

  • Simpele Sausijsjes Saus .....heerlijk anders.......

    Simpele Sausijsjes Saus .....heerlijk anders.......

    Simpele Sausijsjes Saus .....heerlijk anders.......

Het eenvoudig sausijsje of stuk braadworst wordt met dit sausje in een heel smakelijk zonnetje gezet. Snel gemaakt en heel erg lekker :)  Buiten regent het alweer , laat dan met dit gerecht het zonnetje schijnen :)

Ook lekker bij kipfilet, karbonade en zelfs varkenshaas of een biefstukje.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 mooie sausijsjes van de slager
1 rode ui gesnipperd
1 flinke teen knoflook gesnipperd
1 el olie
1/2 kopje tomatensap
1/2 kopje water
1/2 tl sambal badjak
1 1/2 el ketjap
1 1/2 el balsamicoazijn
1 volle el kerriepoeder
snufje zout
1 el agavesiroop
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snijplank, mes, sauspan en pan

Bereidingswijze

Maak eerst de saus. Verwarm 1 el olie in een pannetje en fruit de rode ui met de knoflook enkele minuten. Voeg het tomatensap en het water toe en laat enkele minuten zachtjes pruttelen.
Voeg dan ketjap, kerrie, balsamicoazijn, sambal en de agavesiroop toe. Breng op smaak met een snufje zout. Roer alles door en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.

Bak ondertussen de sausijsjes.
Verwarm wat vloeibaar bakproduct in een pan. Prik met een cocktailprikker even een gaatje in de uiteindes van de sausijsjes en bak ze om en om in circa 15 minuten bruin en gaar.

Serveer de saus op de sausijsjes.

Serveertip

Vanwege de heerlijke saus geserveerd met gekookte vastkokende aardappeltjes en spinazie.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten