Cubaanse stoofpot (van la Cubanita)

  • Caribisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 15-07-2021
  • Cubaanse stoofpot (van la Cubanita)

    Cubaanse stoofpot (van la Cubanita)

    Cubaanse stoofpot (van la Cubanita)

  • Cubaanse stoofpot (van la Cubanita)

    Cubaanse stoofpot (van la Cubanita)

    Cubaanse stoofpot (van la Cubanita)

  • Cubaanse stoofpot (van la Cubanita)

    Cubaanse stoofpot (van la Cubanita)

    Cubaanse stoofpot (van la Cubanita)

  • Cubaanse stoofpot (van la Cubanita)

    Cubaanse stoofpot (van la Cubanita)

    Cubaanse stoofpot (van la Cubanita)

  • Cubaanse stoofpot (van la Cubanita)

    Cubaanse stoofpot (van la Cubanita)

    Cubaanse stoofpot (van la Cubanita)

  • Cubaanse stoofpot (van la Cubanita)

    Cubaanse stoofpot (van la Cubanita)

    Cubaanse stoofpot (van la Cubanita)

  • Cubaanse stoofpot (van la Cubanita)

    Cubaanse stoofpot (van la Cubanita)

    Cubaanse stoofpot (van la Cubanita)

  • Cubaanse stoofpot (van la Cubanita)

    Cubaanse stoofpot (van la Cubanita)

    Cubaanse stoofpot (van la Cubanita)

  • Cubaanse stoofpot (van la Cubanita)

    Cubaanse stoofpot (van la Cubanita)

    Cubaanse stoofpot (van la Cubanita)

  • Cubaanse stoofpot (van la Cubanita)

    Cubaanse stoofpot (van la Cubanita)

    Cubaanse stoofpot (van la Cubanita)

  • Cubaanse stoofpot (van la Cubanita)

    Cubaanse stoofpot (van la Cubanita)

    Cubaanse stoofpot (van la Cubanita)

Ik vind het altijd leuk om herkenbare gerechten uit restaurants zelf na te maken dus toen ik dit recept op internet tegenkwam sprak het me meteen aan en kon ik het niet laten om het snel eens te proberen. In de zomer zijn er ook weleens van die dagen dat ik trek heb in een stoofpotje en in Cuba, waar het altijd warm is, eten ze dit ook ;) :P :)
Ik heb het gegeten met Rozemarijn-aardappeltjes-uit-de-oven en een salade maar je kunt er ook (zelfgemaakte) tortillachips, mangochutney en zure room bij serveren.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
- 1 kilo riblappen
- 400 ml runderbouillon
- 3 uien
- 4 teentjes knoflook
- 1 groot blikje tomatenpuree (140 gram)
- 3 paprika's (stoplicht)
- 3 (tros)tomaten
- 1 el komijnpoeder
- 1 el gerookte paprikapoeder
- 1 el oregano
- 2 laurierblaadjes
- +/- 10 schijfjes jalapeño (uit een pot)
- peper en zout
- plantaardige olie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Verwarm in een braadpan een scheut olie en schroei hierin de in kleine stukjes gesneden riblappen aan alle kanten dicht (5 min.)
- Haal het vlees uit de pan en fruit in het overgebleven vet en vocht de gesnipperde uien en fijngesneden teentjes knoflook.
- Voeg vervolgens de kruiden toe: komijn, oregano en gerookte paprika. Bak even mee.
- Snijd ondertussen de tomaten, paprika's en jalapeñoschijfjes grof en voeg die ook toe. Tomatenpuree mag er nu ook bij.
- Doe het vlees terug in de pan, giet de runderbouillon erbij en steek tot slot twee laurierblaadjes in het stoofpotje. Leg de deksel op de pan en laat dit lekker lang stoven (+/- 3 uur).
- Het laatste kwartier haal je de deksel van de pan en laat je de stoof indikken zodat er een mooie dikke saus ontstaat. In geval van nood kun je de saus nog altijd een beetje bijbinden.

Bron

De keukenmeid/ aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 23-07-2021

Graag gedaan poebeerr, bij ons viel het erg goed in de smaak. Succes ermee en bedankt voor je reactie. Groetjes van Wilmie _O_

poebeerr avatar
poebeerr 23-07-2021

En weer een lekker stoofpotjesrecept erbij. Dankjewel.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten