Venkelgratin

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-07-2021
  • Venkelgratin

    Venkelgratin

    Venkelgratin

Lekkere pittige ovenschotel uit Frankrijk ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 VENKELS, in reepjes
1 UI, gesnipperd
1 TEENTJE KNOFLOOK, gesnipperd
4 TOMATEN
1 DECILITER WITTE WIJN
50 GRAM GERASPTE KAAS
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Kook de venkel 5 minuten en schep hem in een ovenschaal.
-Snijd 2 tomaten in plakkenen leg ze erop.
-Fruit de ui en de knoflook 5 minuten.
-Snijd de andere twee tomaten fijn en doe ze erbij.
-Doe de wijn erbij en peper en zout naar smaak.
-Breng dit aan de kook en laat het een kwartier zachtjes koken.
-Giet deze saus over de venkel en bestrooi het geheel met kaas.
-Bak de venkelgratin 20 minuten op 180 graden in de oven.

Bron

wereldkeuken

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten