Brodetto all'Anconitana

  • Italiaans, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-07-2021
  • Brodetto all'Anconitana

    Brodetto all'Anconitana

    Brodetto all'Anconitana

Brodetto werd vroeger gemaakt van de visjes die in het net achterbleven. Iedere kustplaats heeft dan ook een eigen recept, zoals Brodetto Portorecantese (met saffraan) en brodetto uit San Giorgio (met pepertjes). =smallDe mensen waren arm in grote delen van Italië=small, vooral in het zuiden. Oud brood=small werd dan ook niet weggegooid, maar gebruikt om de soep te binden en er wat meer vulling aan te geven. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 GRAM ZEEVIS, in stukjes
200 GRAM GROTE GARNALEN, gehalveerd
100 GRAM GARNAALTJES
200 GRAM KLEINE INKTVISJES
1 UI, gesnipperd
2 TEENTJES KNOFOOK, gesnipperd
4 TOMATEN, in blokjes
HANDJE PETERSELIE, geknipt
6 DECILITER VISBOUILLON
4 SNEDEN BROOD
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Roerbak de ui en de knoflook drie minuten; doe de tomaten erbij en bak nog vijf minuten.
-Doe de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook, draai het vuur dan laag.
-Doe de vis, garnalen en inktvis erbij en kook heel zachtjes gedurende 5 tot 10 minuten.
-Leg een snee brood in elk bord en giet de soep erop. Bestrooi met peterselie.

Bron

wereldkeuken

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten